?

Log in

2nd day kt opis baru..

lame dh aku x update blog..(mane blh lawan jak yg tgh giler memblogkan diri..post entry sejam skali..haha!).sori jak,trkutuk ko =p  opis baru ni dh dkt dh dgn lrt..tp nape la kene msk awl2 plak.xlarat la aku nk bgn awl sgt..klu opis dlu,blh msk lmbt2.opis skang ni dh xleh la jwbnye..mcm td,xpsl2 punch card aku dh merah on 2nd day! sengal la ko ni nin.2 la,ade org kejut soh bgn,ko pi tdo blk tu nape.kn dh lmbt bgn.hu.ngatok wei,mane blh tahan..ni pn asek nguap je kt opis.hu.ari2 kene bgn kol 5 n dh xblh nk tdo2 lg lps sahur tu..sadis tol...apa yg perlu aku buat?cari umah yg dkt ngan opis?maybe..but 4 da time being,trpaksa la aku bgn awl2 pagi!opis ni pn sejuk lbh kurang same je ngan opis dlu,maklum la,dok bilik server mesti la kene sejuk2..huhu(lg la brtmbah ngantok aku) ape la aku ni,asek ngantok je,oksigen x sampai kt otak kot..ahakz!

kenapa org kaya harus kedekut?

 pg2 lg ari ni aku dh lihat situasi yg menjengkelkan aku..->org kaya yg kedekut dan lokek! argh!so annoying..walaupn bende tu bkn terjadi terhadap aku,tp aku bersimpati terhadap mangsa yg terlibat..kenape harus macam tu?kau ada semuanya..in fact,u have more than enough,its not a big deal to share a little something with others..takkan hilang or kurang pn ape yg kau ada kalau kau bagi cket kt org laen..sekian..

p/s : jauhkanlah aku dari sifat itu..

xpuas hati!

 aku sgt x puah hati ari ni..(more tu sakit hati!)

aku sgt TIDAK suke dgn org yg..

 suke memperlekeh-lekehkan org laen!

 suke merendah-rendahkan org laen!

 suke memperkotak-katikkan org laen!

 assume org laen pn minat ape yg die minat,

 assume org laen pn tgk ape yg die tgk,

 assume org laen pn buat ape yg die buat!

 assume org laen pn fikir ape yg die fikir!

 sgt sarcastic!

helo,jgn igt korg tu perfect sgt smpi org laen yg keliling korg tu sgt kerdil n hina!please la,jgn smpi 1 ari nt korg kene kt btg idung sdiri..jage la hati org cket bile nk bercakap tu..ni x,maen sembur je.kite ni manusia biase je,mmg citarasa masing2 sume laen.cket2 same tu logik la.takkan sume nk same ngan korg kot!
 

mimpi pelik

semlm aku mimpi pelik..sgt pelik..psl sorg membe lame n her hubby..apekah maksud mimpi aku tu?smpi skang mimpi tu masih berlegar2 dlm kepala aku..rase mcm real je mimpi tu..hmm..

aktiviti di luar sedar..

 step 1 : collecting the stamps --> source? kak pah,me,kji,bi,him



step 2 : choose the plush toy that i want and go 4 redemption!




that is the my cutest big headz hippo!

step 3 : start collecting more stamps.giraffe in on the way! =)

derita merindu..

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya… bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada, ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan…
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa..............





Apakah reaksi kamu apabila...


1) Kwn kamu memuji tentang si dia yg bkn  ‘si dia’ kamu lg?

2) Kwn lelaki kamu memuji rupa parasmu?

3) Mendapati kasih syg yg kamu berikan tidak dihargai?

4) Insan yg x diduga,mengajak kamu keluar?

5) Tarikh viva tesis 23 october nanti,sedangkan tesis kamu belum siap lg???!!!


*Wash your man out of your hair!


kudozu & tag

tag yg sy dpt dr kudozu..

rasenye ni tag kedua dr beliau..

so aku cube wat yg trmampu yer kudozu.arap2 berjaya.dont 4get 2 leave ur comment.hee =p

 

Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
ninsremedy

ilham dari hati..sesuai dgn keadaan dan waktu ketika itu..

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://ninsremedy.livejournal.com

kenape soalan same je??cube tkar soklan laen.haha

Apakah method penulisan dalam blog anda?

method??algorithm tak nak ke??ahakz!(sudah penim dgn tesis.huhu)
i like to put anything yg i rase best.but my fav all time is lyrics.im so absessed with those beautiful n meaningful lyrics.

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

xpenah.nak biarkan ia live 4 ever...

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemillik blog yang TAG anda ini?

i like her writing method.perkataan n ayat yg die hasilkan mempunyai gaya tersendiri (which remind me of him..hmm).walaupn sebenarnye aku jarang2 bace blog kwn2 aku ni.haha.

Senaraikan 10 orang yang akan anda tag.

sy xnk tag sesape dh.fufu

menu@Ramadan


chicken alfredo florentine

fried mushroom + mustard

rib eye(medium well)+mashed potato+broccoli+black pepper sauce

mushroom soup

 cranberry juice cranberry n me

 chocolate milk shake

 the dessert - ice cream + soft cookie

UP by The Saturdays

Go, go, go,
It's time to make a move and we both know,
It's time to step it up a notch,
I'm ready to lose touch,
Baby boy,
Go, go, go.

This is the crossing at the main intersection,
Up is where we go from here,
Finest selection,
This could take us anywhere,
I don't want protection,
Life is better of the line, ine, ine...

I'm ready for the lift up,
Keep steady beat,
'Cus I'm ready for the big jump,
Keep up with me,
If you lose me then you know, you're just a bit too slow,
I only go up, up.
I'm ready to be in control and the ground isn't good enough for me,
I know where to find what I want and I'm gonna keep on,
Keep on, up, up

No turns now,
We're going straight,
You better hold on tight,
'Cus if you fall you're on your own,
'Cus I'm gonna go on,
No, no, no turns now.

This is the final call for all destinations,
This is were you're in or out,
No hesitation, this is not the time for doubts,
Make your decision,
Are you on or off the line, ine, ine... ?

I'm ready for the lift up, keep steady beat,
'Cus I'm ready for the big jump, keep up with me,
If you lose me then you know, you're just a bit too slow,
I only go up, up.
I'm ready to be in control and the ground isn't good enough for me,
I know where to find what I want and I'm gonna keep on,
Keep on, up, up

This is the crossing at the main intersection,
Up is where we go from here,
Finest selection,
This could take us anywhere,
I don't want protection,
Life is better of the line, I, I...
(Ooh)

I'm ready for the lift up, keep steady beat,
'Cus I'm ready for the big jump, keep up with me,
If you lose me then you know, you're just a bit too slow,
I only go up, up.
I'm ready to be in control and the ground isn't good enough for me,
I know where to find what I want and I'm gonna keep on,
Keep on, up, up